Нашата партия има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част

...
Нашата партия има експертизата, кадрите, опита и авторитета да бъде част
Коментари Харесай

Севим Али: Силен заряд за успех дава категоричната заявка на ДПС за участие в управлението

Нашата партия има експертизата, фрагментите, опита и престижа да бъде част от ръководството на страната, което да я изведе от рецесиите

Севим Али е лидер на листата на Движението за права и свободи за 2 МИР-Бургас. Той е един от най-активните политици на партията освен на локално, само че и на национално равнище. Бил е народен представител в 44, 45, 46 и 47 Народно събрание. Повежда тима на Движение за права и свободи за трети следващ път. Именно с него идва историческият триумф на партията от Бургас за 47-ия парламент, когато печели три депутатски мандата. Флагман.бг беседва със Севим Али за настоящата политическа конюнктура, упованията на гласоподавателите и какво следва след вота на 2 октомври: 

- Г-н Али, остават броени дни до парламентарните избори на 2 октомври. Кое е най-важното за триумфа на акцията на Движение за права и свободи в Бургаска област?

- Вярвам и съм уверен, че нашата акция е сполучлива и ще реализираме стремежи резултат. Зад тази моя увереност стои един екип, на който аз съм лидер. Когато тръгнеш в борба, е значимо кой ще води война един до друг с теб. Неведнъж съм казвал, че листата на Движение за права и свободи в Бургас е същински феномен в политическия живот заради две съществени аргументи. Едната е, че тя е формирана от от млади, образовани хора, специалисти в своята професионална област и политически готови. Всеки един от тях е заслужен да съставлява жителите на Бургаска област в Народното събрание. Това е един мощен и работещ екип и ние го доказахме. Няма друга партийна листа в област Бургас, която да е единствено от локални представители. Това е втората причина, която ни прави горди и извънредно виновни към доверието, което ни оказват ръководството на Движение за права и свободи и нашите гласоподаватели и съидейници.

На предходните избори постигнахме исторически триумф, като получихме доверието на нашите гласоподаватели и изпратихме трима депутати в Народното събрание. А за една сполучлива акция е от извънредно значимо значение доверието на хората в нас, политиците и деятелите на Движение за права и свободи.

Ние, кандидат-депутатите сме измежду хората непрекъснато и се стремим да разбираем нуждата от антикризисната стратегия, която Движение за права и свободи  предлага за идващите две години. Тя напълно отразява паниките и терзанията на хората от задълбочаващите се кризи- политическа, икономическа, енергийна и продоволствена. Един от най- мощните ни причини, е че дневният ред на българските жители е дневен ред на нашата партия. В антикризисната стратегия на Движение за права и свободи са заложени ограничения, ориентирани към преодоляване на рецесиите в стопанската система – инфлация, енергийна и продоволствена сигурност, опазване на производствата, стабилизиране на капиталовия развой и прекъсване процеса на намаляване на виталния стандарт на жителите. След този интервал, според от резултатите, които ще бъдат реализирани, би трябвало да бъде призната всеобхватна стратегия за промени, интензивен стопански напредък и догонващо междинното европейско равнище увеличение на виталния стандарт на българските жители

- Кое съгласно Вас ще стимулира хората да отидат да гласоподават? Какво задейства избиртелите и симпатизантите на Движение за права и свободи в Бургаска област?

- Първо желая да се обърна към симпатизантите на Движение за права и свободи и към всички български жители, да не се поддават на информации и социологически изследвания за предстояща ниска изборна интензивност. Активността зависи от всеки от нас и от нашата отговорност да упражним правото си на глас по съвест и разбиране.

Нашите симпатизанти, гласоподаватели и другари от района познават всеки един от листата на Движение за права и свободи. Познават ги и преди той или тя да бъде кандидат-депутат. Ние сме били постоянно измежду тях и в хубаво и в неприятно. Познаваме техните проблеми, а те ни имат доверие, тъй като сме едни от тях. Това е тяхната мотивация, избират един от тях, от тяхната улица или от тяхното село или град.

Нашата мощ е, че не даваме напразни обещания, само че когато поемем ангажимент - работим настойчиво и поредно за неговото осъществяване.
Мисля, че изключително мощен заряд на тази акция дава безапелационната поръчка на Движение за права и свободи за присъединяване в ръководството. Не единствено че сме подготвени да управляваме, само че е наложително в България да има едно мощно Движение за права и свободи, тъй като партията е поръчител за мира, за стабилността и просперитета на страната.

Имаме ясното схващане, че пред всички рецесии, пред които е сложена страната ни, се изисква нашата цялостна готовност. Доказахме, че сме обърнати към проблемите на хората. Целта ни на тези избори е да запазим трите мандата в Бургаски многомандатен регион, както и да имаме излишък за четвърти. Това за нас не е самоцел, само че е опция да помогнем на района и на всички български жители.

- Казвате, че Движение за права и свободи ще има роля в ръководството на страната, само че множеството политически партии обявиха, че няма да влязат в коалиция с Вашата партия? Откъде идва тази убеденост?

- От нуждата да се избави страната от рецесиите, в които сме затънали и които не престават да ни връхлитат, от политическата логичност, която изисква в извънредно сложни моменти за народа да се търси единодушие, нормалността и обединяването, вместо ненавист, опълчване и разделяне. Движение за права и свободи има експертизата, фрагментите, опита и престижа да бъде част от ръководството на страната, което да я изведе от рецесиите, точно в този момент. Движение за права и свободи е поръчител за сигурност и непоклатимост както в политическия живот, по този начин и в обществено-икономическите връзки. Искам да подчертая, че присъединяване директно, или посредством експертиза не е самоцел за Движение за права и свободи. Целта е добруването на хората и възобновяване на стопанската система и държавността. Там е нашата мощ!
 
- Кои са акцентите в предизборната акция на Движение за права и свободи, които непосредствено са ориентирани към преодоляване на рецесиите и възстановяване живота на хората в къси периоди?

- Антикризисните ограничения, които Движение за права и свободи предлага са ориентирани в няколко аспекта: Фискална и данъчна политика с ограничения за стабилизиране на бюджета и преодоляване на инфлацията с инструментите на данъчната, фискалната и парична политики – в това число и надзор върху цените на енергоносителите, Социална политика, която планува стабилизиране на пенсионната система, изпреварващо инфлацията нарастване на пенсиите, опазване помощите на пенсионерите, отплата на жителите и ограничения за най-уязвимите обществени групи.

Тук особено място имат антикризисните ограничения във връзка с енергийната политика, тъй като това заплашва освен икономическото развиване на страната, само че и опцията да се справим както с енергийната, по този начин и с политическата рецесия у нас, тъй като на всички е ясно, че енергийната рецесия се употребява за политически цели и печелене на предизборни дивиденти.

За мен е доста значим и още един аспект: районната политика и локалното ръководство, тъй като от няколко години, изключително в последните 7-8 месеца, страната абдикира от тези политики и остави общините да се оправят сами, по-точно да се гърчат с проблемите, провокирани от страната. Става въпрос за ограничения, ориентирани към компенсиране на общините по актуализация на към този момент започнатите контракти за публични поръчки, актуализация на увеличените разноски за прехрана на общините в резултат на инфлацията и увеличените цени на енергоносителите, строителните материали и продоволствените артикули, подкрепяне на обществените действия на общините – детски градини, домове за възрастни хора, обществени кухни, обществен патронаж и така нататък

- Като народен представител кое ще е това, за което най-вече ще се борите в идващото Народно заседание?

- Моят персонален ангажимент е към младежите. Той минава през осъществяване на част от ограниченията в програмата на Движение за права и свободи, които  гарантират повече вложения и повече работни места, както и унищожаване на двойния стандарт за дребните и огромни обитаеми места в страната. Ще се боря за равнопоставеност и във връзка с образованието и опазването на здравето, тъй като това е гаранция, че младежите няма да избират огромния град или непознатата страна за своята реализация. Разбира се, ще продължа да упорствам за повече средства от страната за пътна инфраструктура в дребните общини и дребните обитаеми места. Имам ясни и съответни цели и всеки, който ме познава и познава работата ми като народен представител, знае, че няма да отстъпя ни на йота от тези мои цели и с всички парламентарни средства ще се стремя да ги извърша. Предвид спешната обстановка на българските жители, мой ангажимент ще бъде и гарантиране на задоволително средства за заслужен живот.

Убеден съм, че 48-ото Народно заседание ще бъде друго от предходното, тъй като имам вяра, че българските жители със своя избор ще изпратят почтени персони и политици, които да върнат нормалността и да възстановят разговора, да работят градивно и в името на сигурността на хората и стабилността на страната.  Затова моля към нашите симпатизанти и гласоподаватели, с бюлетина №1 да изберем с Движение за права и свободи сигурност и непоклатимост!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР